nurmenmarkku

Kuningas Jalkapallo TV:ssä meillä ja muualla

Mestarien liigan neljännesvälierät käynnistyivät tiistai-iltana ja jatkuivat eilisiltana. Katsoin peräkkäisinä iltoina ensin TV2:n tarjoaman PSG-Barcelona -ottelun ja sitten Saksasta ZDF:n välittämän Bayern Münchenin ja Arsenalin välisen pelin. Molemmat olivat upeita urheilutapahtumia, vaikka voittaja oli kummassakin aika ylivoimainen.

Vaan olipa eroa niinsanotuissa studio-osuuksissa. Jalkapalloilun suurmaassa Saksassa pelin etkot hoitui sillä, että Münchenin Allianz Arenan studiossa nelinkertainen MM-kävijä, maalivahtilegenda Oliver Kahn keskusteli juontajan kanssa ja taustoitti peliä kotijoukkueen näkökulmasta. Kahn ja juontaja olivat pukeutuneet pikkutakkeihin rennosti ilman kravatteja.

Mutta voi taivas kuinka hienoja Ylen studiossa oltiin, vaikka kyse oli vain urheilusta! Juontaja Riku Salminen oli laittautunut oikein liivipukuun ja rusettiin ja vanhat jalkapallomiehet Litmanen ja Pasanen todistelivat kravatit kaulassa ympäripyöreästi jalkapallosta. No, Suomi on kaukana jalkapallon ytimestä, joten se selittänee pynttäytymisen?

ZDF luonnollisesti puhutti peliä ennen molemmat valmentajat, niin Bayernin Carlo Ancelotin, kuin Arsenalin Arsene Wengerin (joka vastasi saksaksi!) Pelin jälkeen kuultiin kommentteja useilta Bayernin pelaajilta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.